W octavii mam zablokowaną wewnętrzną klamkę (wożę małe dziecko).
Niestety ostatnio coś strzeliło przy otwieraniu drzwi z zewnątrz i teraz nie mam jak ich otworzyć.
Ma ktoś jakiś pomysł jak się do nich dobrać?
ediver, co by nie mowic - masz duzy problem
Mialem kiedys taka sama sytuacje, ale linka poszla w drzwiach kierowcy, oczywiscie drzwi nie dalo sie otworzyc normalnie - znajomy mechanik sciagnal tapicerke przy zamknietych drzwiach samochodu i wtedy mogl otworzyc drzwi bez problemu, tylko samo sciagniecie tapicerki zajelo mu dobra godzine ( ciezko jest to zrobic przy zamknietych drzwiach, bo mamy srubki pochowane od tapicerki, ale mozliwe ze bez ich odkrecania zaczepy wyjda na szarpniecie. niech zajmie sie tym ktos kto potrafi wszedzie dojsc srubokretem, a gdybys potrzebowal linki to daj znac, moze znajde cos w moich szpergalach.
[ Dodano: Pon 04 Cze, 07 15:15 ]
a, jeszcze jedno - jak juz zaczniesz sie dobierac do tapicerki to sciagnij sobie plastik ze slupka, tam gdzie sa pasy kierowcy, w sumie - sam bedziesz widzial co trzeba zdemontowac zeby moc sie dobrac
ediver, tak dla Twojego info wkręty mocujące boczek masz z trzech stron najgorzej chyba będzie z tymi z dołu, tylne chyba dasz rade -złożysz fotel albo całkiem wyjmiesz idostep będzie lepszy,rączka z drzwi ma wyjmowaną zaślepke (ciągnij prosto do siebie -nie na boki )pod nia masz też sruby na X,od wewnatrz ciągniesz za klamke i pod nią też masz 1 wkrętke i po odkręceniu wyjmujesz obudowe gwizdka po uprzednim wyjęciu kostki i tak jak napisał kolega Fleishmachine zdejmij obudowe słupka środkowego.Po odkręceniu wszystkich wkętów cały boczek odchylić troche dołem i w góre.
Łatwo napisać a przy pracy dużo Q pewnie będzie.
Jak to nie pomoże daj znać .Kolega ostatnio kupił skodzinke i też z tym walczył moge zadzwonić i o szczegóły zapytać
Wczoraj udało mi się otworzyć drzwi poszło łatwiej niż myślałem
1. Zdjąć osłonkę głośnika wysokotonowego i wykręcić wkręt.
2. Zdjąć osłonkę z rączki na drzwiach (ciężko ale zeszła bez uszkodzeń) i wykręcić dwa wkręty.
3. Zdjąć korbkę szyby (wysunąć plastykową blokadę)
4. Zdjąć plastykową osłonę na słupku pomiędzy przednimi i tylnymi drzwiami. (wkręt powyżej osłony schowany za pasem)
5. Wykręcić dwa wkręty podtrzymujące tapicerkę od strony słupka.
6. Odgiąć i unieść go góry tapicerkę (pozostałe uchwyty "puszczą" - wyjdą z zaczepami bez uszkodzeń)
7. Zdjąć częściowo folię zabezpieczającą... ręka w drzwi i... otwarte.
Dzisiaj powalczę z założeniem linki na klamkę zewnętrzną
Komentarz